SD utnyttjar sig vågmästarroll

Utförsäljning av statligt ägda bolag är en fråga där Sverigedemokraterna har möjlighet att påverka utgången, skriver Svd. SD har inte tagit ställning mot utförsäljning av alla bolag, men anser inte oväntat att det är viktigt att värna om nationella intressen.

Däremot gjorde regeringen som bekant upp med Miljöpartiet kring migrationspolitiken, och många drog en lättnadens suck. Just den frågan är vi nog många som inte hade uppskattat om SD fått något inflytande över. Så grattis Miljöpartiet! (Se t ex Expressen)

Mer SD: Björn Söder, SD:s gruppledare i riksdagen, har länkat till sajten Fria Tider i samband med en gruppvåldtäkt som han velat berätta om, informationen var enligt tidningsuppgifter långt ifrån korrekt. Såhär bemöter Fria Tider kritiken. (Se Expressen, som hämtat uppgifterna från Expo).

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i migration, miljöpartiet, SD, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till SD utnyttjar sig vågmästarroll

 1. Anonymous skriver:

  Det parti som inte utnyttjar sin vågmästarroll kan kasta första stenen…

 2. MX skriver:

  SD ser även ut att kunna utnyttja sin vågmästarroll för att stoppa nedskärningarna inom Försäkringskassan:http://hd.se/skane/2011/03/08/regeringen-far-nej-till-sparpaket/Vad gäller migrationsuppgörelsen med MP så tror jag, precis som Merit Wager, att det endast ger en kortsiktig vinst mot SD. Det kryper nu fram kritik mot att illegala invandrare (som klädsamt nog alltid kallas "papperslösa") ska få full tillgång till välfärdssystemen från flera andra håll än SD. Flera ledare och debattinlägg i SvD samt minst två på Newsmill och även bloggaren Dick Erixon har uttryckt kritik mot att lagtrots ska premieras. Och detta är bara exempel jag själv hittat när jag surfat runt.http://www.newsmill.se/artikel/2011/03/04/reinfeldt-offrar-sveriges-intressen-f-r-att-vinna-kortsiktiga-segrar-mot-sdhttp://www.dagensps.se/opinionen/artiklar/2011/03/06/46145229/index.xml

 3. Anonymous skriver:

  Det är sant att oppositionen kan vinna frågan om statlig utförsäljning. Men oppositionen kan också förlora frågan om MP gör upp med regeringen. MP fick en seger i och med att papperslösa får gratis skola och sjukvård. Nu kanske MP tvingas betala tillbaka för sin seger om dom skall kunna vara med och påverka politiken i fortsättningen.

 4. Anonymous skriver:

  Utredningen av händelsen i Husby är sekretessbelagd och vi vet ännu inte vad polisutredningen utmynnar i. Händelsen kan mycket väl komma att rubriceras som våldtäkt

 5. Anonymous skriver:

  Vad hade varit så hemskt med om SD fått något att säga till om i migrationspolitiken? Funderar folk inte över att alla migranter ska bo någonstans? Det är svenskar som drabbas av uppbrända bilar och nedbrända skolor.Men nu fortsätter vi med en inhuman migrationspolitik som kommer kosta ännu fler människoliv och mänskligt lidande. Tragiskt.

Kommentarer är stängda.