Moderatminister på nazistklubb

Jag har lagt upp några av mina äldre artiklar som jag fortfarande får frågor om ibland. Den första publicerades 1992 och handlar om hur dåvarande utrikesministern i den borgerliga regeringen och flera moderata riksdagsledamöter föreläst för en nazistisk diskussionsklubb för äldre herrar.

Avslöjandet presenterades först i TV4 Kalla fakta, därefter skrev jag flera artiklar, bland annat en i Ordfront magasin. Många av de personer som jag skriver om är förstås döda och begravna för länge sedan, men man kan fortfarande tycka att det är en intressant historia.

Vill också puffa igen för en artikel från Månadsjournalen 1999 som handlade om bröderna Marcus och Jacob Wallenbergs inblandning i mordförsöken på Adolf Hitler. Lite förmätet av mig att kalla mina egna artiklar för klassiker kanske, satte rubriken mest för att markera att det handlar om gamla texter.

Wallenbergartikeln väckte för övrigt rätt lite uppmärksamhet jämfört med den om moderatministrarna på nazistklubben. Kanske för att intresset av att återupprätta en av Sveriges på sin tid mäktigaste personer inte är lika självklart (Wallenbergbröderna misstänktes ju snarare för att gå nazisternas ärenden, det var detta jag ville ge en motbild till).

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i nazism. Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s