Översättningarna från helvetet

P3 Sunk med Kalle Lind gick i mål med temat ”Översättningarna från helvetet”  som innehöll en rad av de mest minnesvärda översättningarna av låtar till svenska. Som Sten & Stanleys coola version av ”Daddy Cool”.

Lyssna även på Svenne och Lottas ”Är det inte kärlek säg?” (”Little Green Apples”) med textrader som ”Om jag går upp tre kilo, så säger han tre kilo mer att tycka om” och Östen Warnerbrings ”15 minuter från Eslöv” (”24 hours from Tulsa”) om förvecklingar när Östen råkar få ”något skit i förgasaren” på sin moped och lockas av kyssar med bensinsmak.

Jag pratar med Kalle Lind om Cacka Israelssons ”Cigaretter Whisky och vilda kvinnor”. Därtill förekommer ett potpurri med översättningar av kända Beatleslåtar (ett outtömligt ämne som jag återkommer till). Programmet avslutades med Je’taime med ännu en utpekad ”kungaflamma”, herrtidningsmodellen Leena Skoog.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i sunkedelica och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s