Politikerna måste sluta vara rädda för SD

Sverigedemokraterna är fjärde största parti i Skoops senaste väljarbarometer (se t ex Svd), större större än Folkpartiet, Centern, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet.  SD har ökat med 0.6 procentenheter från förra mätningen till 6,5 procent. Jag har publicerat ett debattinlägg med anledning av detta på SVT Debatt.

Där skriver jag bland annat att det inte duger längre att etablerade politiker går omkring och är rädda för att konfrontera SD:s företrädare. Vid det här laget borde fler ha skaffat sig kunskap och självförtroende nog att våga debattera SD:s frågor.

Min slutsats är att alla partier borde ha en genomtänkt plan för hur de vill hantera det nya Sverige med allt fler anställda med bakgrund i andra länder. Att vi öppnat den svenska arbetsmarknaden för mer arbetskraft från andra länder har skapat stora möjligheter för företag att erbjuda löner och villkor långt under kollektivavtal. Detta borde vara ett problem inte bara för facket och arbetarrörelsen som får svårt att driva sina krav utan även för seriösa företag som vill göra rätt för sig. Varför hörs så få röster från näringslivet och den politiska högern mot denna utveckling?

Jag anser att det pratas för mycket om SD och för lite om de frågor som SD försöker lyfta.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Högerpopulism, Sverigedemokraterna och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s