Det är slut, det är slut, det är över nu

I morse kom det sorgliga meddelandet att Klubb Sunkit lägger ner. Två gånger kvar, sedan är det slut efter 15 år. Stort tack till Burt och Magnus för deras heroiska insatser med att sprida obskyra fynd ur gamla kassetthögar och dammiga skivbackar. Idag är Sunkit ett begrepp, lånades bland annat av Kalle Lind till P3 Sunk nyligen. Musiken har närmast blivit folklig, klassiska dansband med 70-talsstuk har fått sin återupprättelse och våra favoriter Lars-Kristerz som spelade på Sunkits 10-årsjubileum vann första dansbandskampen. Snart spelas för sista gången ”Det är slut, det är slut, det är över nu” med Lasse Berghagen, den ständiga avslutningen på en kväll på Sunkit, och vi tågar ut i sommarnatten.

För er som kommer att sakna julfesten där jag brukar spela skivor meddelas att jag, Trampe och Martin Kristenson samarbetat kring ett jultema i en specialutgåva av nyligen nedlagda Kapten Stofil som kommer ut under hösten. Jag bidrar med en artikel om ovanliga och häpnadsväckande julskivor. Ni ser att det kan finnas ett liv efter en nedläggning, och det hoppas jag förstås även gäller för Klubb Sunkit. Magnus och Burt har redan lovat att återkomma i olika sammanhang.

Foto: Erik Brodin (Sunkits ständige hovfotograf)

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i sunkedelica och märktes , , , . Bokmärk permalänken.