Svart jazz på svenska

För många av oss som växte upp med Sten-Åke Cederhök och ”Jubel i busken” är nog Sonya Hedenbratts karriär som jazzsångerska en väl förborgad hemlighet. Sonya Hedenbratt gick bort för tio år sedan. Nu har Lasse Zackrisson och Vax Records samlat inspelningar från 1950-talet som varit omöjliga att få tag på i många år. Klart njutbart, rekommenderas.

Sonya debuterade som jazzsångerska redan som 17-åring och fick beröm för sin röst som påstods ha ”negroid känsla” och en hes ton som lät som om den kom från andra sidan Atlanten. Det är bara att hålla med.

Se recensionser: DN, SvD

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Musik, Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.