Annie Lööf har gjort läxan

Annie Lööf hade gjort sin läxa bra inför debatten med Jimmie Åkesson i gårdagens Aktuellt. Hon fokuserade inte på hans åsikter utan på egna argument och motiverade tydligt hur avgörande det är att Sverige har invandring, t ex att vi har brister i många sektorer och en åldrande befolkning:

”Utan invandringen hade 80 procent av Sveriges kommuner tappat befolkning och det hade blivit ett stort svart hål i finansieringen av välfärden. Vi är helt beroende av invandringen. Det är 600.000 människor som arbetar och betalar skatt varje dag.”

En enorm uppryckning från Maud Olofssons debatt med Jimmie Åkesson i Gomorron-soffan 2009 som snarare kan ses som ett skolexempel på hur man inte ska göra. Se hur Maud Olofsson fastnar i Jimmie Åkessons kritik och använder klyschor i stället fakta som människor kan relatera till (mänskliga rättigheter, grundläggande värderingar etc). Dessutom märks det att hon blir osäker, till skillnad mot Annie Lööf som utstrålar  trygghet och självförtroende i debatten.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Högerpopulism, Sverigedemokraterna, Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.