SVT gick SDs ärenden i partiledardebatten

Jag skriver på SVT Debatt om partiledardebatten förra helgen, och det anmärkningsvärda i att där ställdes frågan ”Hur många invandrare tål Sverige?”.

Där skrivet jag bland annat:
Det duger inte att som Agendas projektledare Pia Bernhardsson gjorde i veckan, apropå kritiken mot söndagens program, hänvisa till att: ”Vi valde att lyfta frågan eftersom den har aktualiserats på senare tid”. Så okänslig för ords valörer, så passivt neutral till frågor som i sin förlängning kränker mänskliga rättigheter, kan inte en chef vid ett public service-företag vara.

Genom att använda Sverigedemokraternas frågeställningar har SVT gjort sig till redskap för ett främlingsfientligt parti. Det är skamligt. Den cyniska innebörden i formuleringen ”Hur mycket invandring tål Sverige?” framgår tydligare om man prövar att byta ut ordet invandring mot ”gamla”, ”handikappade”, ”judar” eller ”romer”.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.