Judehat och kvinnoförtryck i ComHems iranska kanaler

I dag skriver jag och Mojdeh Zandieh, VD på Kanal Global, på Aftonbladets debattsida om de två iranska kanaler som erbjuds av kabelbolaget ComHem. De är rena propagandakanaler för den iranska regimen, förutom judehat och kvinnoförtryck förekommer falska erkännanden, lögnaktiga beskrivningar av kriget i Syrien och mycket annat. Vi tycker ComHem borde släcka ner kanalerna, men de vill hellre utreda vidare och verkar inte reagera särskilt på kritiken.

Så här skriver vi bland annat:

Regimen i Iran är en av världens mest hänsynslösa, de allra flesta iranier som finns i Sverige är flyktingar från denna regim. Det är anmärkningsvärt att ett svenskt kabelbolag fortsätter att visa den här typen av kanaler. EU, USA och de flesta andra demokratiska länder har infört stränga sanktioner mot regimen, dels på grund av misstankar om kärnvapenprogram, dels på grund av bristen på respekt för mänskliga rättigheter.

Vi känner ett djupt obehag inför att Kanal Global befinner sig i samma paket som de ovan nämnda propagandakanalerna. Vår tv-kanal är en svensk tv-kanal som kämpar för bland annat integration, demokrati och för att föra människor närmare varandra.  Våra kollegor i Iran som försöker göra sitt arbete och slåss för samma värderingar hamnar i fängelse och blir torterade.

Både jag och Mojdeh är programledare för programmet Miniatyr i Kanal Global. Vi ska snart visa ett program om yttrandefrihet i Iran och vilken roll TV-kanalerna spelar i propagandaspridningen.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.