Tomtar på loftet på SVT

default_titleTydligen ska alla partiledare leverera ett jultal i TV i år. Fredrik Reinfeldt kör live från Skansen, resten får vi se sittandes vid en tänd gran med pråliga paket och glansiga kulor, soft ljus, jullikt så det förslår.

Partiledarna verkar ha haft samma personliga instruktörer som kungafamiljen när de skickar ut filmer till svenska folket. Lika stelt, lika overkligt konstlat. Konstigast av alla framstår Jimmie Åkesson som avslutar sitt tal med att försvara Kalle Anka-programmet i SVT på julafton. Budskapet i övrigt framstår som något luddigt. Vem försöker att stoppa julpyntet? Det känns väl snarast som det accelererar för varje år.

Talet om att tänka på de fattiga kring jul och ge en slant till en tiggare känns hycklande, vilket påpekas av ”Inte rasist men…”  (i en bloggtext med den fyndiga rubriken ”Rör inte min stake!) som visar på hur SD faktiskt motarbetar tiggeri i sina motioner.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.