Berlusconi tillbaks i toppen igen

berlusconiNågot otippat verkar Berlusconi tillbaks i hetluften igen i italiensk politik. Läget är fortfarande osäkert, men vänsteralliansen ”Italien – allas bästa” ser ut att få 35 procent av rösterna. Silvio Berlusconis högerallians med Lega Nord får nästan lika mycket: runt 30 procent av rösterna. Men den verkliga överaskningen är att stå upp-komikern Beppe Grillos missnöjesparti 5 stjärnor ser ut att ta hela en femtedel av rösterna, sensationellt mycket för ett parti som ställer upp första gången i ett val.

Frågan är vilka som får majoritet att bygga en regering, det är i skrivande stund mycket osäkert. Risken är stor för ett parlamentariskt dödläge. (se SvD1 och SvD2, Expressen, Godmorgon världen, barbröstade feminister till attack mot Berlusconi  – se DN)

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s