Vad händer med Ekeroth efter domen?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Anna-Lena Lodenius

Kent Ekeroth dömdes idag för ringa misshandel. Det var inte helt oväntat, men inte heller självklart. Det var ett mål av det slag som är oerhört vanliga, där bevisen är få och ord står mot ord. En dom på 16 sidor hade knappast förekommit om det inte gällt en publik person.

Ekeroth har blivit allt mer av en belastning för SD som strävar efter att bli ett större och bredare parti. Han hade ju knappast hamnat på listorna till riksdagen ändå i nästa val. Han kostar SD för mycket, saker har lagts på hög. Samtidigt är han ju, som Mattias Karlsson sa nyss i Ekot, en av de hårdast arbetande personerna i partiet och han har förstås sina stödtrupper.

Min spådom är att han så småningom (efter att ha hängt kvar i riksdagen så länge det går) blir ännu en välavlönad konsult, kanske som Erik Almqvist med Ungern som bas, sannolikt med EU-frågor eller internationella frågor som område. Där har de ju inte många som kan något över huvud taget.

NYTT: Se även en artikel där jag och andra uttalar oss om domen i ETC.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vad händer med Ekeroth efter domen?

  1. Mikael skriver:

    Troligen blir det väl som du skriver, att Kent Ekeroth kommer att klara den sociala biffen genom att skaffa sig uppdrag som politisk konsult. Det blir skattebetalarna som ytterst kommer att stå för fiolerna via rådsökande organisationer som drivs med offentliga medel.
    Erfarenheten har lärt oss att skandaler av det här slaget ingalunda hindrar SD:s framgångsrika färd. Att SD – och det med rätta – har lyckats bearbeta opinionen till att vara på sin vakt mot pk-medias rapportering gör det enkelt att gå vidare.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s