Hur skapas en massmördare?

20171121_1717491098817521.jpgNu har min nya bok ”Vi måste förbereda oss på död – i huvudet på en terrorist” kommit från tryckeriet. Det dröjer kanske ännu några dagar innan den finns i handeln. Ni som bor i Hedemora kan höra mig berätta om den på biblioteket i morgon kväll, den 22 november kl 19.00.

Tisdagen den 5 december deltar jag i ett seminarium om terrorism på Kulturhuset i Stockholm, kl 17.30 i Studion. I seminariet deltar även Åsa Erlandsson som skrivit en bok om Anton Lundin Pettersson som låg bakom dådet på en skola i Trollhättan och Mattias Gardell som är medförfattare till en bok om ensamagerande terrorister.

NYTT: Finns nu via nätbokhandlar som Adlibris.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Hur skapas en massmördare?

  1. rockyman skriver:

    Termen ‘seriemördare’ myntades av FBI på 1970-talet som då angav några s.k. predisponerande faktorer: ofta auktoritetskomplex, upplever sig orättvist behandlade för att världen är fel, saknar nära relationer, sängvätare upp i tonåren, njuter av att plåga djur och sätta eld på saker. Många har tidigt fått diagnosen psykopati (numera kallat sociopati) men inte genomgått/fullföljt adekvat terapi.

  2. Linus skriver:

    Nordiska motståndsrörelsen och Pohjoinen Perinne förbjuds i Finland.

  3. rockyman skriver:

    Det är så olika tekniska förutsättningar för seriemördare, (själv-)massmördare resp. terroristmördare, och alla har olika former av psykiska störningar, att de svårligen kan etiketteras tillhörande den ena eller andra katergorin.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s