Ett liv i poddar

Poddarna tar ju över allt mer och jag intervjuas då och då. Det kan handla om alla möjliga områden, både om musik och kultföreteelser och sådant som ligger närmare min vanliga verksamhet som politisk extremism och terror.

Nu senast var jag intervjuad i Spotify-podden Sekter som snart ska sända ett avsnitt om Symbionese Liberation Army som är mest kända för att de kidnappade Patty Hearst, släkt med den rika tidningsmagnaten Hearst, som sedan gick över till att vara en del av sekten och även började begå grova brott. Vi pratar vänsterextremistisk terror och politisk terror över huvud taget. En intressant podd, och om ni följer den kommer mitt avsnitt att dyka upp så småningom. Men finns även mycket annat att lyssna på.

Några äldre poddar som jag medverkat i:

DJ 50 spänn bygger på ett roligt koncept där de medverkande får 50 kronor att spendera i någon loppis eller begagnat-butik. Pengarna ska räcka till fem LP-skivor och de ska plockas efter ett speciellt mönster som inkluderar både fynd, rena chansningar och ett visst mått av tur eller otur. När jag besökte Tommie Jönsson som har podden fick jag med mig en brokig blandning av Yngve Stoor, dansband och poddens första stenkaka, ett signerat exemplar av Delta Rhythm Boys.

Jag har intervjuats jag av Fritte Fritzson i hans podd ”Allt du velat veta” om högerpopulism. Den har en slags pedagogisk ambition att lära ut saker, så det blev helt enkelt ett försök att berätta vad högerpopulism är för något. Avsnittet spelades märkligt nog in precis innan Donald Trump blev president, vilket gjorde att detta inte kommenterades alls. Däremot hade jag just gett ut boken ”Vi säger vad du tänker – högerpopulism i Europa”. Det är några år sedan, men den generella diskussionen om populism är ju ständigt aktuell.

Snedtänkt har intervjuat nästan alla jag känner vid det här laget, känns det som. Fredrik af Trampe är kanske den vanligaste gästen och vi gör ju radio och skriver böcker ihop. Jag har intervjuats en enda gång och då pratade vi om konstig julmusik. Jag och Trampe har spelat julmusik i P4 i julhelgen de senste sex åren. Men när Kalle Lind hörde av sig samtalade vi om ännu konstigare och mer udda musik än vad vi brukar spela i P4.

Ett senare exempel på en intervju om ovanlig och rolig julmusik sändes i P1-programmet Stil strax före jul och finns också som podd. Avsnittet hade rubriken: Bjällerklang, tomtar och snömosiga texter – är julmusik trivsel eller terror? Här fick jag chansen att ytterligare fördjupa mig i ämnet.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s