I huvudet på en terrorist

Den nya ljudboken har fått ett nytt omslag och lästs in av Lars Winclair. Den ges ut av Historiska Media.
Den gamla boken som kom på Atlas 2017 innehåller åtta berättelser, även två historiska.

Min bok ”Vi måste förbereda oss på död – i huvudet på en terrorist” kom 2017 på Atlas förlag och innehöll berättelser om människor som begått terrorbrott. Varje berättelse fokuserade på en enskild individ och boken var ett försök att förstå terrorn utifrån olika livsöden, vilken påverkan som förekommit och hur tidsandan sett ut vid det aktuella tillfället. Boken fick mestadels fina recensioner men gavs ut i ett kritiskt skede för förlaget där flera av de som arbetat med boken slutade. Den marknadsfördes dåligt och blev inte så mycket läst.

Först nu, fem år senare, ges sex av berättelserna ut som en ljudbok av Historiska Media. Det handlar om personerna bakom högerextremistiska dåd som bomben i Oklahoma City 1995 och en mordserie som ägde rum i Tyskland fram till 2011, islamistiska dåd i London och Nice samt den vänsterextremistiska grekiska sekten 17 november som existerade i flera decennier. Jag intervjuar även en norsk man som idag är terrorforskare men som själv greps på 1970-talet och fängslades för ett planerat bombdåd i Beirut.

Bokens titel har kortats till ”I huvudet på en terrorist”. Den släppts den 25 juli och finns därefter bland annat på de stora ljudbokssajterna. Jag har ännu inte hört den, men tror att den lämpar sig väl för att bli ljudbok. Berättelse är i stort sett kronologiska och de kan läsas separat. Recensenterna påpekade att det var spännande läsning men att boken också väckte tankar och frågor om terrorns väsen. (Vill någon ha även min berättelse om huvudpersonerna bakom Amalthea-attentatet i Malmö 1908 och mordet på den ryske tsaren 1891 finns fortfarande den tryckta boken till försäljning.) .

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s