SD fick igenom det mesta som de önskade

I veckan medverkade jag i tidskriften Kvartals veckopanel för att prata om den kommande regeringens så kallade Tidö-avtal som slår fast den politiska inriktningen på olika områden. Min första spaning är att det är uppenbart att SD, som det största partiet, fått igenom väldigt mycket i form av exempelvis åtstramningar i migrationspolitiken (avsevärt färre kvotflyktingar, möjlighet att utvisa om det finns synpunkter på asylsökandes ”vandel”, tillfälliga uppehållstillstånd som regel etc.). Det står redan tidigt i texten att även samarbetspartier som inte ingår i regeringen har samma rätt att påverka innehållet och politiken.

Risken är ju förstås att SD ändå, trots alla försäkringar, går med S eller andra partier ibland för att trumfa över regeringspartierna i någon fråga där de har andra uppfattningar. Den faran får regeringen leva med. Det betonas också i texten att de ska behandla varandra respektfullt, men ändå kan ha olika åsikter och lufta dessa i offentligheten. Jag vet inte vad de förväntar sig att SD ska göra, om det nu är SD man avser. Före valet hette det ju att alla fyra partierna var så eniga i allt.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till SD fick igenom det mesta som de önskade

  1. Tomas Johansson skriver:

    Onekligen en lång resa sedan du skrev om Sverigedemokraterna: 90-talets hårda garde (Extremhögern 1991) till SD fick igenom det mesta som de önskade! Inte utan jag själv har haft svårt att ta in det under årens lopp!

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s