Det ska göra ont att bli arbetslös

Människor har blivit mer positiva till moderaterna, enligt en TEMO-undersökning. Trots att de säger att de vet mindre om vad moderaterna tycker än tidigare. Hur kan de då vara så positiva, och vad är de positiva till?
Vet de att arbetslösa och sjuka kommer att förlora en fjärdedel av sina inkomster om modernaterna får möjlighet att utforma statsbudgeten. Partiets förslag drabbar i synnerhet kvinnor, och innebär ett hårt slag mot jämställdheten.
Tanken att moderaterna är vårt nya arbetarparti är befängd. Om vi minskar skatten får vi själva betala mer. Så enkelt är det. LO:s och SCB:s undersökning där man räknat på exakt hur moderaternas budgetförslag märks i enskilda människors plånböcker är en avslöjande läsning.
Hela rapporten finns utlagd på LO:s hemsida. Min artikel om moderaternas budgetförslag publicerades i tidningen Alla, som kom med sitt sista nummer som magasin i mitten av november. Efter årsskiftet blir den en bilaga till LO-tidningen.

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i arbetslöshet, LO, moderaterna. Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s