En definitiv överdos av Göran Persson

Vi är ett folk av självplågare. Just som Göran Persson avgått ska vi bänka oss och se 4 heltimmar i TV om honom. På bästa sändningstid.
Nu har han säkert inte själv valt sändningstiden. Eller varför inte förresten. Han verkar ju ha valt det mesta annat som gäller den här dokumentären.
Fichtelius gör sitt jobb, men kanske inte så mycket mer. Det enda som biter sig fast hos mig, av det jag sett (måste medge att jag gjort mig ärenden runt i lägenheten ibland, det känns redan som jag överdoserat Persson med råge) är det mest hans elakheter och nedlåtande inställning till en del folk som jobbat nära honom och hans överförtjusta min när han får prata om Blair och Putin och ”grabbarna”. Skvallerfaktorn är inte superhög men ändå tillräckligt för att kvällstidningarna ska kunna mjölka en och annan rubrik.
En person jag träffar som är socialdemokrat efterlyser visioner, politik etc. Vad tyckte han om EMU egentligen? Vad ville han, vad blev det? Vilken slags Sverige ville han skapa?
Själv känner jag att jag vill lägga Persson i mediakarantän. Släpp fram andra nu, snälla!

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Göran Persson. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En definitiv överdos av Göran Persson

  1. Robsten skriver:

    Reagerade också negativt på dokumentären faktiskt, lite ”hänt i veckan” över det. Men vi skall komma ihåg att intervjuerna var på 100 timmar och någon har klippt ihop och valt fyra timmar av detta. är det så att snaskigheterna valts ut? jag börjar faktiskt tro det, hade man klippt och valt på ett annat sätt kanske bilden blivit helt annorlunda.

  2. Anonymous skriver:

    Anna-Lena! Helt rätt, för mycket Persson. Själv är nyfiken av mig och gladde mig åt att få lyssna till några skäppor intressant politiskt skvaller. När jag efter tjugo minuter hade fått in trallen så tröttnade jag. Stängde av. Inte är han nån bra reklam för demokratin, han Persson.Som pessimist är jag rädd för att Mona Sahlin är – eller åtminstone inom kort blir – minst lika knasig och pinsamt egocentrisk. Ger Persson 8½ poäng på en tiogradig skala gällande medborgerlig otrevlighet.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s