Jag hade fel om Mustafa Can

Jag ber om ursäkt för mitt tidigare inlägg om Mustafa Can. Den monolog som låg på You Tube och som var hämtad från Drevet hade försetts med en slutkommentar som inte fanns i programmet där det verkade som om Mustafa Can tackade AFA. Möjligen borde jag ha misstänkt att det var en fejk. Gissar dock att det är fler som kan dra samma slutsats som jag. Vet inte hur möjligheterna ser ut för att få bort saker från You Tube som man inte gillar, har aldrig prövat. Men det vore kanske en idé.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Jag hade fel om Mustafa Can

 1. Det hade väl inte varit livsfarligt om det vore så, i och för sig. Mitt minne är inte alltid helt pålitligt när det gäller sånt som hände för länge sedan. Men jag tror faktiskt aldrig jag skrev i Brand. Umgicks inte alls i de kretsarna.Pratar vi politik så är toleransen klart större med vissa ”ungdomsförvillelser” än med andra. Att ha varit lite anarkist, framför allt om man kan skylla på att man var ung, tycker nog många rent av är en merit är min erfarenhet.

 2. Anonymous skriver:

  Men vad är det för fel med att ha varit skribent i Brand ? ha ha det hör till en av de ungdomsförvillelser jag INTE skäms över! det finns dock en hel del annat,,,,/heppore

 3. Jag kom på det efteråt att jag kunde ha raderat rader eller ändrat i texten i stället för att radera alltihop. Men då var det för sent. Men jag är mån om att det inte ska publiceras felaktiga uppgifter om folk. Det drabbar mig själv lite då och då och även om det som står är fel är det lätt att rykten får ”vingar”. En publicering i Storm för hundra år sedan (eller 1994 tror jag det var) om att jag varit skribent i anarkistiska tidningen Brand får jag fortfarande bemöta ibland när jag träffar folk. Vilket är lite parodiskt, med tanke på att jag granskat även den sidan. Jag har ingenting emot Mustafa Can. Eller har egentlingen ingen uppfattning alls, har läst och sett väldigt lite av vad han har gjort. Det finns ju alltid behov för nya röster och nya perspektiv. Monologen var väl inte så lysande. tyckte inte jag heller. Sd-reportaget var ok som jag minns, fast det var länge jag läste det. Boken om hans mamma har jag inte läst men många verkar ju tycka att den är bra.

 4. Mattias skriver:

  Jag tycker också att det var fel att ta bort inlägget. Detta inlägg hamnar i luften. Ett tips är att använda överstruken text, istället för att radera, för att tydligt visa att något har ändrats.

 5. z999 skriver:

  Jag tycker att det var synd att du plockade bort inlägget samt efterföljande kommentarer, speciellt det från Mustafa Can själv.Det finns väldigt goda möjligheter för Mustafa att få bort youtubeklippet med den patetiska monologen om han vill. Den som har lagt upp det är ju välvilligt inställd till honom.Jag reagerade på att han skrev att du skulle falla i trovärdighet. Du bemöter åsikter och personer från både extremhöger och extremvänster utan att lägga orden i munnen på dom och du har en helt annan kontakt med extremvänstern och extremhögern som ingen annan människa har. Mustafas angrepp blir lite löjligt mot den bakgrunden, han spelar liksom inte i samma division som dig överhuvudtaget när det gäller trovärdighet.Vad har han själv presterat egentligen? Är det det där löjliga ”reportaget” om pensionärer på skansen med SD-åsikter(?) som han fick något stort och fint pris för?Mustafa är ju van vid att vara inbjuden till pseudodebatter med likasinnade och skriva krönikor (eller kallar han det reportage?) i den regimtrogna median samt få priser från folk som har ett hysteriskt behov av att briljera med sina samhällskorrekta åsikter. Minsta lilla mothugg eller påpekande att solen har fläckar blir naturligtvis hotfullt då.Utöver det hade han ett ovanligt otrevligt sätt att uttrycka sig. Som när han dömde ut Jimmy Windeskog och samtidigt påstod att han aldrig hade träffat honom. Det var väl kanske lite konstigt att han inte känner till att Jimmy inte är med i SD längre eftersom Jimmy är det mest kända uteslutningsfallet från SD. Men det är klart, om man inte vet någonting om SD så är det inte så konstigt kanske. Ett tips till Mustafa, om du absolut måste använda så kallade manliga härskartekniker så fort du talar med en kvinna så se till att det inte blir lika uppenbart i fortsättningen. Det håller inte att hänvisa till sig själv som en självklar auktoritet när du ”bemöter” folk på en blogg.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s