Reaktionära Owe slår till

Det finns ju en myt om att utlandssvenskar blir bakåtsträvande. Har nog aldrig hört ett så bra exempel som Owe Törnqvist och hans låt ”Sverigebesöket” från 1981 som ni kan avlyssna på Tommy Funebos hemsida Odens hundar. Jag hade för mig att Owe Törnqvist hade humor, Varm korv boogie, för att inte tala om Dagny, har uppenbarligen vilselett mig totalt på den punkten.

Noterar att Fria Nyheter också kör låten samt hela texten, men som ett exempel på en ”klockren beskrivning hur Sverige numera kan beskrivas”. Det ante mig att någon sd närstående förr eller senare skulle hitta den här melodin. (Bilden är från en konsert i våras med allas vår Owe och f d dansbandssångerskan Jenny Silver, tacksam för upplysningar om vad som är vitsen med denna orgie i dubbel-W:n.)

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Fria Nyheter, Jenny Silver, Owe Törnqvist, Sverigebesöket, Tommy Funebo. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Reaktionära Owe slår till

  1. Anonymous skriver:

    ”Therion/Christofer Johnson kanske? Han var ju medlem i ND ett tag för några år sedan.”Ja, i ett år för 7 år sedan, när partiet bildades. Verkar inte som att han fick något bra intryck av partiet.

  2. Som passiv medlem så har jag inte koll på vad man lyssnar på inom NDNDU. Therion/Christofer Johnson kanske? Han var ju medlem i ND ett tag för några år sedan.Sedan skall du väl inte behöva gnälla på Söder, gamla grannar som vi varit. Om det inte räcker med nysvenskar, homos och extremvänster på Medis så tror jag det finns lediga lägenheter i dåde Fittja och Alby. Men just det, de som förespråkar mångkultur men själva har pengear nog att välja bort den gör ju oftas just detta, inte minst när man har barn. Märkligt sammaträffande va (medans jag som är emot mångkulturen men inte har råd att välja bort den tvingas bo i gettona)?

  3. Nej Söder är verkligen segrerat,en vit stadsdel. Det är verkligen ingenting jag är stolt över. Nu tillbringar jag för all del inte all min tid här. Vi får väl hoppas för Owes skull att spanjorerna inte har samma inställning till invandring. Fast antagligen har han levt i en vit enklav på solkusten, men det är bara vad jag gissar. Är inte det vad många svenskar i exil i Spanien gör?

  4. Anonymous skriver:

    Vad är det som är ”reaktionärt” och ”bakåtsträvande” med att säga sanningen? Tänk att någon kunde vara så klarsynt som Owe Thörnqvist på den tiden… Historien har minst sagt gett honom rätt. Men det ser väl inte du där på Södermalm, Anna-Lena?

  5. Gamla nyheter blir som nya.Vet du vad Owe tycker om sd? Trallar ni på hans låtar i nd också?

  6. SD hittade låten för väldigt länge sedan, Kenneth Sandberg spred den i stora kretsar när han gick med i SD strax efter 1998.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s