Våga vägra Omega-3

Det mest irriterande med att gå till Söderhallarna på fredagseftermiddagarna (vilket jag ofta gör när jag inte är så förkyld och hängig som idag) är försäljarna som försöker stoppa Omega-3-kapslar i munnen på en. Vet inte hur många gånger jag har tagit omvägar för att slippa den lilla muggen med vatten och den uppfordrande blicken från någon som berättar att för endast si och så mycket i månaden är jag räddad från allt farligt i den här världen.

Läser i Svd om geschäftet med produkter som påstår sig innehålla Omega-3. Alltid är det någon substans som vi inte får i oss och som är livsviktig. Ett tag var det selén, sedan har det varit B-vitaminer i olika omgångar (minns ni alla jätteförpackningar med öljäst som folk släpade hem) och chockdoser av C-vitamin att skrämma förkylningarna på flykten (det hjälper inte kan jag säga av egen erfarenhet).

Vill man få i sig Omega-3 ska man äta fet fisk, t ex lax. Att försöka få i sig det via berikade livsmedel är trams. Enligt Svd måste man trycka i sig 125 kilo kokt Barilla pasta omega-3 för att det ska motsvara en portion lax eller 1 555 skivor Wasa Sport + med linfrön för att komma upp i samma dos. Slutsats: En aldrig så liten fisk (som den Ludde just fått upp på bilden) är bättre än massor med olja, bröd eller pasta som berikats med ynkliga små mängder med Omega-3.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i omega-3. Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s