Grönsaksglassen är årets trend

Än så är det långt till vår, som man sjöng i ”Sov du lilla videung”. Igår var det snöstorm när jag körde på Nynäsvägen. Men redan planerar glassproducenterna vårens säsong. Det mest sensationella som är på gång är tydligen grönsaksglass. Såhär sa Ulf Henningsson på Sia-glass till Allt om mat efter ett besök på årets glassmässa i Rimini:

”Tydligaste trenden var nog glass smaksatt med grönsaker…grönsaksglass tror jag på. Selleriglassen med drag av anis och fänkål var jättegod.”

Dessutom ska det ha bjudits på tomatglass med basilika och olivoljeglass.
Nu vet ju vi glasskunniga att udda smaker på glass inte är något nytt. Vitlökskrogen Bröderna Olsson serverade vitlöksglass för decennier sedan. Ni som följer den här bloggen såg kanske mitt inlägg i december om mästerkocken Heston Blumenthal som lagade ägg och bacon-glass? Nu hittar jag en artikel från UNT som berättar att i Japan och Kina kan man få glass med så väl friterad äggplanta som alger och kycklingvingar.

En stilla fråga: vad är det för fel på vanilj?

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Grönsaksglassen är årets trend

  1. Detta med pizzan har ju flera bottnar (riktigt kul ordvits….).Dels så lagade vi i Norden mat genom att lägga kött och ost på pitabröd för över 1000 år sedan.Pizzan sägs ju sägas komma från Italien, men där serveras den ju oherhört tunn och är snarare att jämställamed en förrätt.Den pizza vi äter i Sverige idag har, som z999, mer sitt urspung i den amerikanska junk food-kulturen än kring Medelhavet.

  2. z999 skriver:

    Jag tycker inte heller att det låter gott, men det är ju kul att se något riktigt kontroversiellt istället för tråkig mångkulturell(?) pizza. (antirasisterna vet inte att pizzan är snabbmat från USA).

  3. Trots min tämligen nyfunna vegetarianism så låter detta ju väldigt motbjudande.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s