Nu kopplas Säpo in på glasbitarna i kyckling

Redan i går eftermiddag meddelades det att Säpo nu kopplats in på glasbitarna i kycklingen. Se Ekot och DN där det framgår klart att det var just igår som Södermanlands polisdistrikt tog kontakt med Säpo. Det är svårt att tro att inte trycket från tredje statsmakten, inklusive undertecknad, kan ha spelat en roll för denna plötsligt brådska med något som tidigare inte verkar har varit prioriterat.

I dagens Svd bekräftar Varg Gyllander, pressansvarig på Rikskriminalpolisen, dessutom bristen på samordning: Men det är inte så att det här inte utreds. Även om det inte är samordnat så sker det ju ett samarbete mellan polismyndigheterna.

En samordning på riksnivå skulle väl innebära att samordningsansvaret hamnar just på Rikskrim. Vem som tar initiativet till sånt vet jag faktiskt inte, men knappast de enskilda polisdistrikten. Det är kanske inte säkert att det blev en bättre polisutredningen med ett sådant arrangemang, men fortfarande kvarstår känslan av att det är konstigt att varje polisditrikt sitter med sitt lilla brottstycke av något som så uppenbart framstår som en samlad historia (även om det förstås kan vara flera gärningsmän).

Fler länkar: Ett spår som förs fram i dagens Metro är att det är personal på kycklingföretagen (framför allt har det väl handlat om Kronfågel) som ligger bakom, och liknande misstankar har Håkan Boström i DN. Sydsvenskan tror inte heller att en person kan ligga bakom samtliga fall.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Kronfågel, kyckling, Säpo. Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s