Man dör inte så ofta heller

 

 

 

 

 

”Man lever bara en gång, men man dör inte så ofta heller”, som Johan Palm, flickfavoriten i förra Idol-omgången säger i senaste Nöjesguiden (som svar på frågan vad som ska stå på hans gravsten). Så visst, varför inte satsa ordentligt på avskedsfesten. Som Michael Jackson vars begravning verkar ha varit en av de mest spektakulära i världshistorien (se t ex GT/Expressen 1, GT/Expressen 2). Ceremonin avslutades med att hela familjen Jackson och samtliga artister som deltagit i den kändisspäckade galan gemensamt framförde ”Heal the World”.

Människor dör kanske som de har levat. You Tube är en källa för andra, i mitt tycke, betydligt minnesvärdare ceremonier. Blev nyligen tipsad om Monty Pyton-medlemmen Graham Chapman som avtackades med magnifika tal av sina kollegor, t ex John Cleese. Minnesstunden avslutades den gången med ”Always look on the bright side of life” ur ”Life of Brian” som anförs av en frejdig Michael Palin (senare i samma klipp).

Ett svenskt exempel på någon som planerade en död i enlighet med sitt liv varKalle Sändare som begravdes med en telefon på kistlocket. Han författade det diktpekoral som förekom i dödsannonsen som även innehöll uppmaningen: ”Tänk gärna på Gris- och Skridskoföreningen” (text om Kalle Sändares död på Sunkits hemsida).

Det här är uppenbarligen fejk, men lite kul i alla fall: Charlotte Perelli skämmer ut sig på en begravning. (Charlottes egen kommentar till att många verkar tro att inslaget är äkta här, inslaget var med i ett humorprogram.)

Att skämtare skämtar med sin egen och andras död är en sak men när det utlystes en tävling i bästa begravning den 1 april i år gick många i taket och You Tube-klippet förseddes med varningstext.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Charlotte Perelli, Graham Chapman, Johan Palm, Kalle Sändare, Michael Jackson. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Man dör inte så ofta heller

  1. Pingback: Dags för filmfrossa | Anna-Lena Lodenius

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s