Djurrättsalliansen vägrar att vittna

Ingen missade väl de smyginspelade filmerna på hur eländigt de svenska grisarna har det som påpassligt visade strax före jul. Lusten att äta skinka minskade påtagligt. Nu vägrar Djurrättsalliansen, som tog fram materialet som publicerades, att vittna så att de som gjort sig skyldiga till vanvård av djur kan åtalas. (Se SVT:s Hallandsnytt och Rapport). Därför lutar det åt att förundersökningen läggs ner. Ett problem om de framträder är att de riskerar åtal för olaga intrång.

Lena Lindström på Djurrättsalliansen säger till TT:
Vi vill inte lämna ut identiteterna på de individer som varit ute och gjort researchen, bland annat för att de ska kunna fortsätta göra det. Vi har försett polisen med filmer och annat bildmaterial som vi tyckt borde räcka.

Hon utesluter inte att de kan ändra sig om det annars blir fråga om att åtalet läggs ner. Jag tycker att svårigheterna för Djurrättsalliansen att bidra till en vanlig öppen polisutredning visar på svagheterna med deras metoder.

Vill också tipsa om en annan TT-artikel idag (se Svd) där man berättar om en ny rapport som visar att problemet med vanvårdade grisar finns i hela EU. Bland de utpekade länderna finns Danmark och Tyskland som exporterar en hel del av sitt kött till Sverige.
(Bilden – Djurrättalliansen fick pris för årets bästa provokation 2009)

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i djurrättsaktivister, Djurrättsalliansen, vanvårdade grisar. Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s