Ny skrift om högerpopulism i Europa

Nu har min skrift för Utrikespolitiska institutet om högerpopulism i Europa kommit. Den tar upp fenomenet högerpopulism i allmänhet och fokuserar speciellt på British National Party och Sverigedemokraterna.

Redan finns några små pressomnämnanden: Sydsvenskan, VLT. Recensioner får man ju inte direkt när man skriver den här typen av material, men jag är glad att någon hittar skriften i floden av material om SD. Det väller fram nya böcker, Markus Uvells ”Folkhemspopulismen” på Timbro, en bok om SD:s väljare, Expo:s nya SD-bok som varit på väg länge, Niklas Orrenius på Sydsvenskan som samlat sina reportage om SD m fl. Har säkert glömt något.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i BNP, British National Party, högerpopulism, SD, Sverigedemokraterna, Utrikespolitiska institutet. Bokmärk permalänken.