Positiv särbehandling av konfirmerade, föreslår SD

Växjö stift borde satsa på att fixa bostäder till konfirmerade studenter. Ett piggt förslag på särbehandling från Sverigedemokaternas representant Anker Iskov Christensen som lagt en motion i stiftfullmäktige (se Barometern).

Responsen när förslaget lades fram var inte direkt överväldigande:
Hela motionen är ju fullständigt huvudlös. Den är ju ett sätt att vulgarisera hela kyrkans uppdrag. /…/Vad skulle bli nästa steg, ska vi dela ut trisslotter till dem som tar nattvarden, sa t ex Birgitta Axelsson Edström (V), ersättare i stiftsstyrelsen, som hänvisade skämtsamt till Galenskaparnas sång:
Jag vill ha en synt farsan, jag vill ha en synt, när jag konfirmerar mig.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i SD, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.