Prinsen överger Folkpartiet

Micke ”Prinsen” Trolin lämnar Folkpartiet i protest mot ”kravliberalismen”. Det skriver han själv idag på Svd Brännpunkt:

Folkpartiet är inte längre det socialliberala drivhus det varit i hundra år, utan ett parti där kravretoriken härskar nästan oinskränkt. De forna deklarationerna till värn för den lilla människan i det ”glömda Sverige”, har ersatts av främlingsfientlig populism och spekulationer om möjliga väljarströmmar. Sveriges invandrare blev kravliberalismens första offer. Därmed svek partiet den viktigaste av de liberala kärnvärdena: jämlikheten. Den utan vilken vare sig frihet eller broderskap kan existera.

 Håller helt med, och tycker det är bra att någon i partiet faktiskt tar avstånd från denna rätt uppenbara utveckling. Min relation till Micke Prinsen har väl hittills inskränkt sig till att dansa till hans eminenta dänga ”Man kan ragga brudar utan sprit” som han gjorde för IOTG-NTO. Så det är inte utan att man undrar som en annan Sunkit-besökare sa: vem ska nu skriva låtar åt Folkpartiet?

Om annalenalod

Journalist och författare, specialiserad på politiskt våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten, skriver även om bl a högerpopulism och terrorism.
Det här inlägget postades i folkpartiet, Micke Prinsen Trolin. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Prinsen överger Folkpartiet

  1. Jodå, blev alldeles nyss klart att vi kör sista måndagen före jul som vanligt.

  2. Anonymous skriver:

    Blir det någon sunkig julspecial med vax ur din fina samling? Utan falsksjungande barn på knastriga skivor i Bröderna Olssons fuktiga källare blir det ingen riktig jul.

Kommentarsfältet är stängt.