Frida och Freddie, ett perfekt sätt att starta arbetsdagen

I min stora spellista på Itunes ligger sedan länge detta klipp från Kobra, ”Flow my ashes” är en låt som snickrades ihop på rekordtid av Frida Snell och Freddie Wadling. Ett stående och ibland lite poänglöst inslag under en period av programmet, men det här var nog det mest lyckade försöket. En perfekt start på en arbetsdag. 

Freddie Wadling kräver väl ingen närmare presentation. Frida Snell kommer från Kiruna och gav ut skivan ”Black Trillium” 2002 som bland annat innehöll ”Lucky Day” som hördes i filmen ”Känd från TV”. På samma skiva finns även den här Smashing Pumpkin-covern. Ser att det finns diskussioner på nätforum om det är en genial omtolkning eller bara sådär, men eftersom jag inte har någon som helst relation till Smashing Pumpkins håller jag självklart, om inte annat av lokalpatriotiska skäl, på Frida. Tydligen började hon plugga och gav mer eller mindre upp musiken, för det finns inga uppföljare, synd. (Senaste gången det blev rejält med sökningar på nätet på hennes namn var 2006 när hon ingick i Melodikrysset!)

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Freddie Wadling, Frida Snell, Kobra. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Frida och Freddie, ett perfekt sätt att starta arbetsdagen

  1. Jag litade på Wikipedia, hon kanske gick i skolan i Kiruna? Hon har en mycket bra röst, kul om hon fortsätter sjunga. Men det är inte så ofta jag är uppe i Pajala ; (

  2. Anonymous skriver:

    det här var också min favorit i den serien. fantastisk låt.men jag tror Snell kommer från tornedalen liksom nån av medlemmarna i Laakso. Dom spelade alla för en del år sedan i en liten by nära Pajala en vacker sommarkväll.

Kommentarer är stängda.