Tänk så fel det kan bli

Margareta Sandstedt, som sitter i riksdagen för SD, har svårt med nollorna. Här lyckas hon lägga till inte mindre än 7 nollor för mycket när hon omvandlar euro till kronor, tur att hon inte representerar SD i EU-parlamentet.

Diskussionen i riksdagen handlade om EU:s strategi på elmarknaden, och det var kostnaden för denna strategi som Margareta Sandstedt ville peka på. Sandstedt fick kostnaden till 400 000 euro som hon hävdade motsvarar fyrtiotusen miljarder svenska kronor.

Om annalenalod

Journalist och författare, specialiserad på politiskt våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten, skriver även om bl a högerpopulism och terrorism.
Detta inlägg publicerades i Margareta Sandstedt, SD, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Tänk så fel det kan bli

 1. JW: "fast här är det ju inte frågan om ett räknefel utan ett ett missförstånd. Men det är klart, som nationalist är det ju en smula pinsamt".Anonym: "Nationalister måste genomgå mattetest – eller bli av med medborgarskap".LOL time 🙂 (Är själv för nationer som beslutsnivå, e mot varje år 30000-35000 nettoinvandrare från Mellanöstern men ej nationalist.)Anonym 10:07. Aftonbladet Webb TV är inte sanningen. Inte otänkbart att det finns SD:are på t ex Aftonbladet för att rädda upp SD:s fel och klantigheter. Sanningen är att 40 000 mrd kr (4000 mrd euro) inte är en siffra EU-kommissionen säger någonstans, men Sandstedt säger de anger den. Sandstedt har alltså fel och den siffra SD hänvisar till är i ett dokument frän bl a greenpeacs där 95% minskning av CO2 till 2050 påstås kosta 3.8 bilj euro, vilet är 33 ooo mrd kronor (inte 40 000 mrd kr). vidare är EU:s mål 80-95 procent minskning och Greenpeace anger kostnad för 80 procent minskning till 2050 till endast cirka 1.5-2 bilj euro. (Se exakt siffra för 80 procent minskning i det dokument som SD desperat hänvisat till för att oseriöst rädda Sandstedts just felaktiga siffra.)Kostnad enligt Greenpeace och det dokument SD desperat hänvisade till (trots att det inte är från EU-kommissionen) alltså mellan 10000 och 33000 mrd kronor.Aftonbladet webb-TV är antingen lurade av SD eller gör ändå SD:s jobb och lurar AB:s läsare.

 2. Anonymous skriver:

  Nationalister måste genomgå mattetest – eller bli av med medborgarskap.

 3. Jo, fast här är det ju inte frågan om ett räknefel utan ett ett missförstånd. Men det är klart, som nationalist är det ju en smula pinsamt.

 4. Windan, jag tycker det var lite kul. Om du läst mina blogginlägg så har du väl bland annat sett att jag också lagt ut Tobias Billström och Bosse Ringholms fadäser. Man måste väl få uppmärksamma när folkvalda representanter har så lite koll?

 5. Loddan, var inte detta lite väl lågt även för din nivå?

 6. Hon säger exakt det som jag skriver. Tydligen fler som har problem med nollorna. ; )

 7. Anonymous skriver:

  Nu är väl Lodenius ändå ute och cyklar. Siffran 40 000 miljarder är ju korrekt. Däremot skulle hon sagt 4000 miljarder Euro och inte 400 000. EU förbrukar så mycket pengar att ingen skulle orka bry sig om en summa på 4 milj sek.

Kommentarer är stängda.