Hatets röst, en pjäs om vit makt-rörelsen

Måste puffa för ”Hatets röst”, en ny pjäs om vit makt-rörelsen. Såg genrepet på Fryshuset och det var redan riktigt bra trots att det var över en vecka till premiären och skådespelarna ännu inte var helt säkra på sina repliker.

Birgitta Ingras har skrivit manus i samarbete med Exit på Fryshuset som ger stöd åt avhoppare från våldsamma sekter. Samtalen känns äkta, men så har också personer med stor erfarenhet av de här miljöerna varit med i hela processen. Framför allt var det befriande att det fanns en mångtydighet, att allt inte var så svart eller vitt. Självklart är det en pjäs som tar ställning mot vit makt-rörelsens värderingar, men som samtidigt inte väjer för de komplicerade orsaker som kan finnas till att människor hamnar där.

Urpremiär den 7 juli på Länsteatern i Almedalen, Visby kl 10.00. Tanken är att sedan att pjäsen ska turnera framför allt i skolor och visas för personer som arbetar med ungdomar.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i nazism och märktes , . Bokmärk permalänken.