SD rasar i opinionsmätningarna

Nu är ju opinionsmätningar ingen exakt vetenskap. Men igår kom Skops senaste mätning som visar att Sverigedemokraterna tappat en tredjedel av stödet, endast 4,2 procent anser att SD är bästa partiet. (Svd, Aftonbladet, DN, Expressen)

Annars rapporteras från Almedalen att situationen har normaliserats väsentligt jämfört med tidigare år. (Svd) Partiet har sin plats och bjuds in till samtal i domkyrkan, en kontrast till förra året då biskop Lennart Koskinen stormade upp på scenen i protest vid ett samtal mellan SD och KD.

SD har lovat att bredda politiken, vilket meddelades vid en presskonferens i Almedalen i går. Det låter som ett löfte. Men breddningen handlar i allt väsentligt om gamla tröskade frågor som hårdare tag mot kriminaliteten, underförstått eftersom partiet anser att det är invandrare som står för brottsligheten. Har svårt att se att en utveckling bort från partiets kärnfråga invandringen är möjlig, och även om inte själva ordet används så förstår ju väljarna precis vad partiets företrädare menar. Själva meningen med ett parti som SD är att kämpa för ett mer homogent samhälle med mindre inflytande från andra kulturer, om den politiken överges har SD inte längre något existensberättigande. (Aftonbladet, DN, Expressen)

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i SD, Sverigedemokraterna och märktes , , . Bokmärk permalänken.