Inga vigslar för homosexuella, anser Dansk Folkeparti

Dansk Folkeparti avvisar bestämt förslag om att införa kyrkliga vigslar för samkönade par i Danmark. (se DF:s hemsida) En fråga som jag annars tycker märks mindre bland de högerpopulistiska partierna numera. SD argumenterar sällan mot homosexuellas rättigheter, tonläget är klart lägre än tidigare. Jag utesluter inte att det är av taktiska skäl. Men även SD är negativa till samkönade äktenskap och var det enda svenska riksdagspartiet som inte deltog i Pridefestivalen.

I Nederländerna bidrog Pim Fortuyn, själv homosexuell, till att dessa partier över huvud taget inte förknippades med den frågan. Argumentationen var snarare att det är islam som inskränker våra sexuella rättigheter, till exempel att leva öppet som homosexuella. Även Geert Wilders är mer på den linjen.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Dansk Folkeparti, Högerpopulism, Sverigedemokraterna och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.