Malmöskytten hade lasermannen som idol

Den så kallade Malmö-skytten, Peter Mangs, var inspirerad av Lasermannen. Det avslöjades i går i en radiodokumentär (lyssna här och här). Han hade klart rasistiska åsikter och kallade invandrare för apor, enligt arbetskamraterna. Han har också varit aktiv i en löst sammansatt konspirativ organisation som kallas Sanningsrörelsen där han delat ut antisemitiska flygblad. Peter Mangs utreddes av psykiatrin men hade ändå fått vapenlicens. Mangs anklagas för 3 mord och 13 mordförsök.

Det är intressant att detta framkommer först nu. Som många påpekat är vi snabba att se organisationer och konspirationer bakom fundamentalistiska muslimers agerande, medan vi däremot gärna ser etniska svenskar eller nordbor som drivna av personliga motiv och präglade av sitt individuella öde. Frågan är vilken roll Peter Mangs kontakter har spelat för hur han agerat, förhoppningsvis kan rättsprocessen ge svar på detta.

Läs mer: TV4 , Aftonbladet, Expressen, SydsvenskanSydsvenskan Opinion, Sydnytt, DN.  För mer information om Sanningsrörelsen se Expressen Dokument från 2009 och TV4 Malmö som intervjuat Mikael Cromsjö som ligger bakom vaken.se, en sajt med anknytning till Sanningsrörelsen.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Malmöskytten hade lasermannen som idol

  1. Pingback: PKJonas » Blog Archive » Peter Mangs och sanningsrörelsen

Kommentarer är stängda.