God jul med mycket julmusik

White Christmas 1954 rDan före dan och jag passar på att dela en bild ur filmen ”White Christmas” med Bing Crosby och ytterligare två spellistor på Spotify som jag knåpat ihop. Den första innehåller vad jag hittat i form av 78-varvare med julinriktning, tyvärr finns endast bråkdelen av vad man skulle önska. Men man i alla fall glädja sig åt att Ancha lagt ut sina två God jul-skivor fulla med gammal svensk musik som passar perfekt för att skapa en riktig Karl Bertil Jonsson-jul.

Den andra spellistan är längre, runt 4 timmar, och består av mestadels modern vinter- och julmusik varav det mesta med vis- eller jazzprägel, en del åt folkrockhållet förekommer också. Det är harmonisk musik som förhoppningsvis kan bilda fond åt en lugn och behaglig jul. Inte de mest självklara jullåtarna, jag har strävat efter att hitta sådant som inte känns totalt sönderspelat, och inte överdrivet mycket bjällerklang.  (Lugn jul 2012)

Se även min spellista med ovanliga och konstiga jullåtar som jag tipsat om förut, innehåller också en del nytt och gammalt som kan förhöja stämningen i helgerna. Mer åt Sunkit-hållet, musik som jag kunde spelat på klubb Sunkits julfester.

Med dessa listor önskar jag er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Ett tips: Om ni inte har Spotify – och jag gillar inte företagsreklam generellt på den här bloggen – så rekommenderar jag en prenumeration. För 100 kronor i månaden får man musik utan reklam både på datorn och i mobilen, och artisterna får betalt (gärna mer skulle de ha, tycker jag). Väl spenderade pengar!

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.