Svenska motståndsrörelsen bildar parti

ANSOK

Svenska motståndsrörelsens, banner för nya medlemmar.

front1

Banner för den nya parlamentariska grenen.

 

 

 

 

 

 

Samma dag som Stefan Löfven väljs till ny statsminister kommer Svenska motståndsrörelsen med beskedet att organisationen fått en parlamentarisk gren. SMR har som bekant inte så mycket till övers för den parlamentariska demokratin. Men redan det tyska nazistpartiet kom till makten genom allmänna val 1933, och många nazistpartier har ställt upp i valen genom åren (med klent resultat). Att SMR, som bland annat syntes i samband med attacker på antirasister i Kärrtorp i december 2013, bildar parti ska inte ses som att man nu valt en ny politisk väg, skriver ledaren Klas Lund:

”De kanske fruktar att även vi nu kliver på liberaliseringståget. Men jag ger er mitt ord på att det aldrig kommer att ske. Valdeltagande kommer aldrig hos oss att bli ett självändamål. Vi kommer aldrig att låta vad vi ser som urvattnad parlamentarism ta överhanden framför en helhetssyn där Sverige – och Norden – endast kan återerövras av en stark kraft. En stark kraft där vår parlamentariska gren endast kommer att utgöra en – av flera – samordnade delar. Partiet kommer att vara radikalt, rättframt och skilja sig distinkt från övriga partier, både vad gäller budskap och organisation.”

SMR:s ledare Klas Lund skriver att man sökt kontakt med Svenskarnas parti, som inte fick ett enda mandat i kommunvalen, för ett eventuellt samgående, men SvP har svarat nej. SMR fick ett kommunalt mandat i Ludvika eftersom Pär Öberg, en av de ledande, valdes in på en SD-lista som inte stängts vilket gjorde att andra partier kunde kuppa sig in.

Om SvP hade svårt att få röster borde SMR, med sitt öppna våldsbudskap, få ännu svårare. Det återstår dock en icke oviktig del av förberedelserna: att få ihop 1 500 namnunderskrifter för registreringen. Det kan nog vara svårt att hitta så många som tycker att det här partiet är en bra idé. (Se vidare Dalarnas Tidning)

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Svenska motståndsrörelsen bildar parti

  1. Pingback: Svenska motståndsrörelsens parti är nu bildat | Anna-Lena Lodenius

  2. Jimmy Windeskog skriver:

    Jag är lite förvånad att de inte gör som NRP och registerar sitt partinamn som ett varumärke istället. Det kostar inte mycket och behöver inte mer än 2-3 underskrifter. Jag vill minnas att du skrev om det i boken Extremhögern Loddan?

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s