Hör podden om Asta Gustafsson – en sann excentriker

vlcsnap-2010-08-30-19h46m18s213

Bilden är hämtad ur filmen ”Sweden Heaven and Hell”.

Podden Snedtänkt har återkommit efter sommaruppehållet, och det första samtalet handlade om Asta Gustafsson, denna märkliga kvinna som jag också tidigare skrivit om. Martin Kristenson, som ägnade henne ett helt kapitel i sin bok ”Vårt kära strunt”, berättar och ger exempel ur ett rikt liv och Kalle Lind, mannen bakom podden, skrattar nästan konstant.

Programmet inleds med en uppläsning av minst sagt ovanliga horoskop ur Asta Gustafssons tidningar och slutar med ett poem som bland annat innehåller raden ”Det svider i stjärten”. Där emellan får vi höra bland annat om hennes missnöjesparti, möten med Mogens Glistrup och relationen till Ivar Lo Johansson. För den som inte visste det: Asta Gustafsson var Sveriges första kvinnliga partiledare! (Inte för att så många brydde sig, men rätt ska vara rätt.) Det är roligt som sagt, även om det också går att se det tragiska. En sann excentriker, hur som helst, som är väl värd mer uppmärksamhet.

 

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s