När den sexuella frigörelsen nådde vita duken

Jag medverkar i en kommande bok om hur den sexuella frigörelsen åren 1965-1975 påverkade kulturen. Där skriver jag bland annat om film och fokuserar då framför allt på hur vanligt det var att även kända skådespelare, filmare, musiker etc ägnade sig åt pornografi i en eller annan form de här åren. Det sågs som frigjort, modernt och framför allt helt naturligt. Kapitlet ligger till grund för en artikel som redan nu går att läsa på Svensk Filmdatabas där jag även listar några av de mest intressanta filmerna.

Boken kommer att heta ”Frigjorda tider – när porren blev kultur och kulturen porr”. Jag skriver den tillsammans med Martin Kristenson och Fredrik af Trampe, och det är Klubb Super8/Serieslussen som ger ut den. Vi går igenom litteraturen, musiken, scenkonsten och mycket annat de här åren. Det blir en tjock volym som utöver våra texter innehåller massor med bilder och tidningsklipp som skildrar denna märkliga epok som idag känns så oerhört avlägsen. Vi har valt LP Hartleys berömda devis från boken ”Gudarnas budbärare” som motto: ”Det förflutna är ett främmande land, de gör saker annorlunda där.”

Återkommer med mer information när det närmar sig. Vi har precis dragit igång en kickstart-kampanj för att klara utgivningen och det återstår fortfarande en del arbete. Men förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan boken är ute.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s