Nazister samlar information om polisen

Nazister har fått ut mängder av uppgifter om poliser i västra Götaland. Inte särskilt förvånande. Vi lever i ett öppet land. Det verkar som de eventuellt haft hjälp inifrån. Men med lite ihärdighet är det inte svårt, det vet jag som journalist.

Samtidigt kan jag förstås förstå att poliser är oroliga. Vad nazister anser om poliser är väl känt. Jackie Arklöw som mördade två poliser i Malexander 1999 väl får betraktas som någon slags särfall. Men särpräglade personligheter dras rätt ofta till sådana här rörelser. Antar att det har att göra med övermänniskoidealet, outlaw-känslan och möjligheten att få känna sig betydelsefull i ett mindre sammanhang och få känna den respekt som man saknar i övriga världen. Man kan förstå att poliser oror sig över att hamna i register som psykiskt instabila och våldsamma personer har tillgång till.

Frågan är vad man gör? Vi diskuterade detta i TV 4:s morgonsoffa i morse, och rikspolischefen menade att det är särskilt viktigt att ha öppenhet kring allt som rör polisen för att undvika misstankar om korruption. Det är en svår balansgång. Det är en viktig del av offentlighetslagstiftningen att den som ger ut informationen inte ska fråga vad den används för. (Se inslaget genom att klicka på länken ”Se inslag från programmet” och klicka på ”Nyheter & Fakta”).

Bilden är från ett beslag från en husrannsakan i samband med att man misstänkte några nazister i Västerås för terroristbrott 2005. De dömdes till skadegörelse för några sönderslagna fönsterrutor, det gick föga förvånande inte att bevisa att de tänkt genomföra de avancerade planer för att ta över samhället som de berättade om i en roman som fanns färdig för tryckning i en av de inblandades datorer. En 33-åring från den gruppen som då var aktuell ingår tydligen även bland de som plockat ut uppgifter om poliser.

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i nazism, polisen, registrering. Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till Nazister samlar information om polisen

 1. Gru skriver:

  Jag är övertygad om att Daniel Pohl ser sig själv som en god demokrat.Hans inställning till vänsterdiktaturer, som exempelvis Kuba och Nordkorea, känner jag inte till. Tycker personligen att den saken är ointressant. Är själv ingen åsikspolis. Såna har vi tyvärr alltför många av.

 2. z999 skriver:

  Gru:”Trevligt att Daniel Pohl inte har reserverat termen ”demokrat” för dem som tillhör riksdagspartierna eller partierna till vänster utanför.”Jag skulle vilja gå så långt som att utnämna Daniel Pohl till expert på olika politiska ideologier, det finns ingen som kan definiera ideologierna lika klarsynt och enkelt.Definitionen på en nazist är att den som har talat med en nazist eller gått i samma demonstrationståg som en nazist är själv nazist. ”Pohls ådagalagda vidsynthet och generositet imponerar.”Oh Ja! Den kan man inte tvivla på. Men jag reserverar mig för att det kan vara så att Pohl inte ser demokrati som något positivt.

 3. Gru skriver:

  Trevligt att Daniel Pohl inte har reserverat termen ”demokrat” för dem som tillhör riksdagspartierna eller partierna till vänster utanför.Pohls ådagalagda vidsynthet och generositet imponerar.

 4. z999 skriver:

  Gru:”Z999 tycker att expofolket är odemokratiskt i tanke, ord och gärning.”Expo anser att svensk invandringspolitik är detsamma som demokrati. Och jag anser att demokrati innebär en strävan efter att makten ska utgå från folket.”Vad tror du att expoiterna själva menar om dig som ”demokrat”? Kasper som polis?”Daniel Polh har i ett mail uttryckligen kallat mig demokrat.Citerar:”…jag begriper inte hur du som demokrat kan acceptera dessa delar av sverigedemokraternas historia”.

 5. Gru skriver:

  Z999 tycker att expofolket är odemokratiskt i tanke, ord och gärning.Vad tror du att expoiterna själva menar om dig som ”demokrat”? Kasper som polis?

 6. z999 skriver:

  Expos plattformStiftelsen Expo grundades 1995 i syfte att tjäna pengar på antirasism. Vartefter så har tidningen blivit rädd för att gå samma väg som centrum mot rasism efter deras kampanjer om rasistiska glassnamn med mera samt den nu nedlagda tidningen gringo. Denna rädsla har förstärkts av framgångarna för sverigedemokraterna och därför satsade tidningen all energi och alla pengar på en förtalskampanj mot sverigedemokraterna inför senaste valet. Sponsorerna vågar i alla fall inte klaga eftersom de inte vill bli anklagade för att vara rasister.Verksamheten bedrivs visserligen på ideell grund men bygger till största delen på en rädsla hos diverse personer och organisationer som mest stödköper tidningen för att de inte vill bli kallade för rasister. Det handlar alltså om samma koncept som kriminell beskyddarverksamhet. Tidningen refereras aldrig till som någon sanningskälla av antirasister och detta beror på den dåliga journalistiken samt alldeles för uppenbara lögner.Ett exempel på en väldigt uppenbar lögn av expo som vem som helst kan kolla upp. Expo vill anklaga Björn Söder från sverigedemokraterna för att jämställa homosexuella med pedofiler.Länk till expos artikelBjörn Söder har sagt att man inte kan använda exempel ur djurvärden för att förklara homosexualitet som något naturligt därför att i sådana fall kan man förklara pedofili som något naturligt med samma exempel. Inte ens när jag nu skriver det så är jag säker på om en ”normalbegåvad” antirasist kan se felet från expo. Personer som läser expo och tar tidningen på allvar är knappast speciellt kritiska till vad de läser.Expos plattform värnar inte om demokrati och yttrandefrihet utan samarbetar gärna med ickedemokratiska organisationer som AFA, till exempel som vid publiceringen av boken ”BRUNT”.

 7. Buster Brown skriver:

  Bäste Z999! Richard Slätts artikel i Expo, som du hänvisade till, tycker jag var riktigt bra.Har svårt att tro att Slätt denna gång skulle ha förargat vare sig Nationalsocialstisk Front eller Svenska Motståndsrörelsen.

 8. Robin Goodfellow skriver:

  Expo är en antifascistisk nyhetsbyrå. Att så är fallet styr deras verksamhet i stort som smått. I konsekvens därmed klandrar Expo högervåld samt ursäktar eller förtiger vänstervåld.Samma fenomen finns även på annat håll i samhället. Man håller på de sina.Expos medarbetare är intellektuella. Detta gör dem benägna för grubblerier hit och dit. Ingenting som jag själv vill missunna dem och deras eventuella läsare.

 9. z999 skriver:

  A-L-L:”Tror svårligen att t ex Daniel Pohl skulle försvara våldshandlingar, och inte någon av de andra heller.”Verkligen? Jag anser att dom försvarar våldshandlingar i högsta grad. Ett bra exempel är när expo år 2003 ansåg att media skulle tona ner antirasist-pöbelns attacker mot polisen och de boende i Salem i samband med salemdemonstrationen samma år. ”Jobbar” det förresten några kvinnor på expo? Jag tänker på deras artiklar om kvinnor inom extremhögern som beskrivs som virriga fruntimmer som måste talas till rätta av kloka män som vet hur allt ska vara. När expo skriver om män inom extremhögern så anser dom att dessa är fullt kapabla att skapa sina åsikter själva och de gjort vuxna ställningstaganden även om expo inte håller med om dom. Länk härFör expo är det tydligen lika svårt att inse att kvinnor kan ta ställning själva utan att vara styrda som det är för talibaner att inse samma sak.Jag som kan ha en makaber humor ibland tycker att sista stycket var rätt kul:”Att utröna vad detta beror på är svårt. För att stävja tillströmningen av unga tjejer till extremhögern krävs mer forskning och analys om kvinnans roll i den nationella rörelsen. expo hoppas att detta nummer kan bidra till en sådan diskussion.”Inte en antydan att det kan bero på att kvinnan är en vuxen varelse med en vuxen hjärna som fattar vuxna beslut. 🙂

 10. Gugge skriver:

  Expo gör så gott man kan. Medarbetarna förefaller att vara nöjda. Om nån annan också är det vet jag inte.

 11. ”Jag tror knappast någon är kvar från den tiden så döm inte dagens Expo efter det.”Men problemet är ju att Expo dömer andra på samma sätt, givetivis utan att de tar avstånd från Tobias.Hyckleri kallas det.

 12. Jag tycker vi lämnar Tobias därhän i det här sammanhanget. Det var väldigt länge sedan han arbetade där och bara en kort tid. Jag tror knappast någon är kvar från den tiden så döm inte dagens Expo efter det. Expo står inte för våld och de texter ni referar till tar också upp gamla historier och sammanhang. Tror svårligen att t ex Daniel Pohl skulle försvara våldshandlingar, och inte någon av de andra heller. Register på både höger- och vänsterkanten har ju en lång historia. Skillnaden idag är att man med datorers hjälp kan göra mycket effektivare sökningar och sammanställningar, och även få ut mer information ur offentliga register. Sedan är ju frågan vem som besitter informationen och vad han eller hon gör med den.

 13. Anonymous skriver:

  Hübinettes politiska metoder har ej varit ändamålsenliga. Inte ens hans register på ”nazister” har gynnat vänstern.Den lugubra registerverksamheten uppmuntrades dock på sin tid inom den demokratiska mediavärlden. Jfr Ture Nerman (= Holger Carlsson) Karl Alvar Nilsson, Bosse Schön, Armas Sastamoinen, Hans Lindqvist, Hans Andersson och Salomon Schulman. Sistnämnde var dock mer konsument och brukare än producent.Otto Hallberg var en liknande figur om än på högerkanten (1940-talet).

 14. ”Tycker att det är fult att fortsätta att sparka på Tobias Hübinette. De refererade ogärningarna berör ej hans politiska verksamhet.”Att Hubinnette förföljt demokratiska partier, kastat syra mot demokratiska möten och är en uttalad rasist mot svenskar är väl ändå väldigt politiskt.Sedan har han ju gjort ändlösa fler politiska attentat mot demokratiska grupper i SVerige, men du fattar nog men poäng utan att jag drar alla dem.

 15. Anonymous skriver:

  Hade Hübinette till äventyrs varit en vanlig svensk och uttalat sig negativt om hitflyttade negrer så hade han blivit åtalad och straffad för s.k. hatbrott. Man mäter med andra mått när det gäller exempelvis en intellektuell koreans missnöje med européerna, deras seder och bruk. Inget åtal, inget straff ….Enär det finns anledning att tro att Hübinette – åtminstone numera -är sinnessjuk så tycker jag att han bör lämnas i fred.Själv ser jag Hübinette som en olycklig medmänniska som har hamnat snett. Han är farlig och bör hållas inlåst.

 16. Robsten skriver:

  Ääähhe Z, var det inte kudo baksi som sade det där och inte Tobias hübuinette? nu har ju vår käre Tobias rätt mycket på sitt samvete ändå, men jag är rätt säker på att ditt utalande kommer från Baksi, bror till nalin Pekgul, som sitter i riksdagen och fan vet allt.

 17. z999 skriver:

  Anonym:”Tycker att det är fult att fortsätta att sparka på Tobias Hübinette. De refererade ogärningarna berör ej hans politiska verksamhet.”Det står en hel del om hans ”politiska” verksamhet på länken jag gav.”Vill gärna se Hübinette som ett intellektuellt offer för den alltid lika onda och hänsynslösa extremvänstern.”:-)

 18. z999 skriver:

  Angående register hos expoläs här

 19. Anonymous skriver:

  kgefrTycker att det är fult att fortsätta att sparka på Tobias Hübinette. De refererade ogärningarna berör ej hans politiska verksamhet.Vill gärna se Hübinette som ett intellektuellt offer för den alltid lika onda och hänsynslösa extremvänstern.

 20. ” [Expo] begår knappast våldshandlingar mot folk.”Snälla lilla, minnns du inte namn som Hubinette och Carlqvist?

 21. z999 skriver:

  A-L-L:”Vad Expo har för register har jag inte aning om, men de begår knappast våldshandlingar mot folk. ”Förutom när förra chefredaktören försökte elda upp sin före detta.Expo har iofs inte kapacitet att ta till våld men det betyder inte att expo skulle tycka att det är fel med våldshandlingar”Att känna eller t o m tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!” – Tobias Hübinette (fd redaktör på Expo)”På tal om expo så var Stieg Larsson den förste antirasisten som försvarade invandrares gruppvåldtäkter. Något att minnas för de som är intresserade av historia och sånt.

 22. Databaserade personregister är olagliga oavsett vem som för dem. Om man inte begärt tillstånd, och det får inte privatpersoner. Vad Expo har för register har jag inte aning om, men de begår knappast våldshandlingar mot folk. Det gör däremot AFA så långt är jag med dig.

 23. Anonymous skriver:

  Detta är väl inte konstigare än att AFA och Expo samlar in samma information?

 24. Gud Innan skriver:

  Välkommen till Tealogen!

 25. Gugge skriver:

  Henrik Johanssons roman ”Sista steget” har litterära kvaliteter. Här är det ju Persson & Co som tänker slå tillbaka mot de framgångsrika nazisterna. Brrr, en kuslig bok.Hade författaren till av Anna-Lena nämnda ”handboken” och likaså otryckta ”romanen i datorn” någon kontakt med Johansson? Olika gäng eller samma?

 26. Anonymous skriver:

  Så här skrev Anna-Lena: ”…. att få känna sig betydelsefull i ett mindre sammanhang och få känna den respekt som man saknar i övriga världen.”Detta är ju ingalunda något som utmärker just nazismen och nazisterna. Ju färre, dess konstigare? Kanske rent av en tautologi i den meningen att den som har avvikande politiska åsikter definitionsmässigt skulle vara en avvikare (som bör hållas under uppsikt av A-L m.fl.).Det som NSF, SMR, NF och info14 lyckas med tyder väl snarast på viss normalitet parad med handlingskraft.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s