Inslaget som alla pratar om

 
Just nu talar alla jag träffar om Jimmie Åkessons framträdande i ”Hard talk” i BBC, se hela intervjun med bättre bild på TV4 Play. Han klarade sig väl hyfsat, även vad gäller engelskan. Från en engelsk utgångspunkt måste SD framstå som nästan löjligt snälla och mesiga, de är ju vana vid British National Party, BNP, som det är klart mer drag på (de är inte längre några kompisar till SD vad jag).

Tycker ändå hon driver på frågorna rätt bra och hon är påläst, en  initierad intervju med en grad av tydlighet som jag kunde önska att man såg mer av i Sverige. Inte så mycket nytt, men lite intressant att höra hur han bemöter frågor från en journalist som inte har någon koppling till svensk verklighet. Mest bränner det väl till när intervjun kommer in på synen på islam och kopplingen mellan invandring och brottslighet, vilket flera har påpekat, t ex Expressen. Han tråcklar in sig i resonemang om förbud mot slöjor men ändå tillåta nunnedok, t ex. Men förbud bara i vissa yrken etc, inte överallt, säger Åkesson. Fadäser inom  partiet viftas generellt bort som att de inte har koll på alla medlemmar, det håller inte för ett riksdagsparti.

Om annalenalod

Journalist och författare, specialiserad på politiskt våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten, skriver även om bl a högerpopulism och terrorism.
Detta inlägg publicerades i Jimmie Åkesson, SD, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.