Uppväxt förklarar invandrares brottslighet

Det känns som det har sagts förr, men eftersom det alltid verkar finnas de som inte tror på fakta kommer här en ny dos med akademiskt vederhäftig information från ständige leverantören av sådana undersökningar Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi vid Stockholms universitet. Han har studerat invandrares brottslighet och funnit att invandrare och invandrares barn är överrepresenterade i brottsregistret, vilket är väl känt. Men det mesta av skillnden mellan invandrare och invandrares barn och svenskfödda försvinner om man tar hänsyn till sociala och ekonomiska förhållanden, för kvinnor försvinner den helt och hållet.

Personer med samma uppväxtförhållanden och ekonomiska status tenderar att ha en brottslighet som ligger på ungefär samma nivå, skriver Jerzy Sarnecki och Ryszard Szulkin i Aftonbladet. Hela undersökningen går att läsa via länk från AB:s hemsida.

Om annalenalod

Journalist och författare, specialiserad på politiskt våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten, skriver även om bl a högerpopulism och terrorism.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.