Stödet för Fremskrittspartiet rasar

Norska Fremskrittspartiet fortsätter att rasa i opinionsmätningarna och är nu nere i drygt 11 procent, skriver Dagbladet. Valforskaren Frank Aarebrot säger att partiet är på väg att slukas upp av Høyre, och att det nu finns en stor oro inom partiet. Høyres ledare Erna Solberg säger att hon tror förklaringen är de turbulenta tiderna, något som andra före henne pekat på. En hypotes är att människor i tider av oro söker sig till trygga alternativ och traditionella partier.

Arbeiderpartiet är fortfarandet Norges största parti med stöd från 35,3 procent av väljarkåren, men stödet har rasat med två procentenheter.

 

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Högerpopulism och märktes , . Bokmärk permalänken.