Guldgruva för alla som älskar Judee Sill

Alla som liksom jag älskar Judee Sill rekommenderas att besöka en sajt som jag just upptäckt. Bob Claster i Los Angeles har samlat ett antal outgivna inspelningar från radio och TV, och dessutom några helt unika privata inspelningar. Varierande ljudkvalitet, men det mesta låter helt acceptabalt.

Judee Sill gjorde ingen större succé under sin levnad, trots goda recensioner och stöd från framstående artister som Graham Nash (hon var förband till Crosby, Stills & Nash på en av deras turnéer). Hon hann med att ge ut två skivor, en självbetitlad och ”Heart Food” kom i början av 70-talet. Det skulle ha blivit en tredje och resterna av den, inklusive en del demos, kom ut 2005 som en dubbel-CD med titeln ”Dreams come true”. I övrigt är det endast livinspelningar som står till buds. Jag köpte nyligen ”Live In London – the BBC Recordings 1972 – 1973” på Itunes. En utmärkt samling radiospelningar där man även fått med en del intevjusnuttar och hennes egna introduktioner av låtarna.

Bob Claster skriver att många frågat om han inte kan skriva en biografi om Judee Sill, men han har avstått eftersom han insett hur otroligt tragiskt hennes levnadsöde var. Hon dog 1979 av en drogöverdos eller möjligen självmord. Det bästa sättet att vårda hennes minne är att sprida hennes musik, skriver Bob Claster.

Det finns några få filmklipp på You Tube som delvis är från samma tillfällen som Bob Clasters mp3:or. Den här tidiga inspelningen av Jesus was a Crossmaker ger en idé om hur hon lät alldeles i början av karriären.

 

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Judee Sill. Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s