SD:are greps för fylla, tar time out

Ingen har väl kunnat undgå att William Petzäll i SD tagit ”time out” på grund av en händelse som slutade i polisens fyllecell (se t ex Expressen). Sådant kan förstås hända i alla partier. Det är möjligt att han har allvarliga problem av något slag, det antyds i artiklarna att han tar tabletter (ej närmare preciserat vilken sort).
Frågorna kring detta haglar, SD har lagt ut en kortfattad kommentar på hemsidan, och Parliament Princess Alexandra förklarar bestämt  att hon inte tänker fortsätta diskussionen.

De signaler jag får från riksdagen är att även de andra nya riksdagsledamöterna från SD festar en hel del och även använt sina rum i riksdagen på ett sätt som gett klagomål. Det har tidigare skrivits om att de synts mycket  kring Stureplan och i nattlivet där. Fast det är väl ”verklighetens folk” som flyttar in och försöker ha lite kul (nej dit räknar vi nog inte KD, även om Hägglund gjorde ett tappert försök att leka populist).

Då är jag mer fundersam över att SD:arna tydligen tar mycket livvaktsresurser i anspråk. Om de uppgifter jag fått stämmer har de nästan alltid livvakter. Behövs det? I så fall är det förstås anmärkningsvärt. Får de livvakter fast de inte behöver, och varför i så fall? Tydligen har de inte heller sina namn på dörrarna i riksdagen. Ska det inte vara lika för lika, om de nu röstats in? (Tacksam för mer information kring detta)

Jag har träffat Petzäll några gånger, han har gjort ett lite osäkert intryck. Vi satt i samma debatt i lokalradion i Borås en gång, han fick fusklappar av de andra som kom fram hela tiden under debatten. Sedan satt de med, ett tiotal personer, under hela min föreläsning. Men de begärde bara ordet en gång (inte Petzäll), i övrigt kommenterade de ingenting.

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i SD, Sverigedemokraterna, William Petzäll. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till SD:are greps för fylla, tar time out

 1. mopsen skriver:

  Nu är William Petzäll åter i riksdagsarbetet efter en månad på vårdhem. Han var intagen för överkonsumtion av ångestdämpande medicin.

 2. Anonymous skriver:

  Bara att en person som skrivit många böcker om högerextrema och med en negativ inställning mot antidemokratiska makter tar upp SD fyllot är väl en markering?Och du har väl aldrig skrivit något om Gudruns fylleri?

 3. Såg du något som helst fördömande mot Petzäll i mitt inlägg? Jag räknar med att det är lika många som har problem med alkohol i SD som i andra partier. Det är alltid en tragedi, inte på det politiska nödvändigtvis men på det privata.

 4. Anonymous skriver:

  Om en SD är full då är det hans ideologi som på något sätt är skyldig.Men när Gudrun Schyman var full då var det synd om henne.Finns det politiska motiv bakom att det skrivs om SD?Själv tycker jag det ska vara lika för alla.Oavsett om man tror på demokrati och mänskliga rättigheter eller om man vill begå folkmord! Lika för alla.

 5. mopsen skriver:

  Partikamrat på väg hem från puben blev nedsparkad (utseende pixlat). Det är inte poängen, utan hur hårt det slog mot hans tänkande. Han har fortfarande sömnlösa nätter till följd av detta och till skillnad mot fallet William Petzäll förekom det ingen hotfull kniv.

 6. MX skriver:

  Jag vet inte vilken Expressenartikel Kjell Ericson läst, när han skriver att Petzäll "inte har några problem". I nedanstående artikel kan man läsa om William att "han tar starka ångestdämpande tabletter mot panikångest":http://www.expressen.se/nyheter/1.2319625/william-petzalls-egna-ord-om-fylleskandalenDet framkom även i media att han under ett års tid tagit blodtrycksmedicin (det tas tydligen ofta i kombination med ångestdämpande mediciner för att minska biverkningarna).Expressen skrev även ännu en artikel om Petzäll där man fick veta mer om de bakomliggande faktorerna till hans medicinering:"Med kniven gömd i ett hopfällt paraply hotade en psyksjuk 58-årig man William Petzäll.Traumat för drygt ett år sedan tvingade Sverigedemokraternas riksdagsledamot att äta ångestdämpande mediciner – som inte får kombineras med alkohol."http://www.expressen.se/nyheter/1.2321334/knivdrama-bakom-petzalls-skandalDet verkar dock inte som knivattacken var politiskt motiverad utan bara ett plötsligt utfall av en "vanlig" psyksjuk.d

 7. Kjell Ericson skriver:

  Enligt Expressen säger Petzäll att han inte har några problem. Det rörde sig om någon "snedfylla" (vad det nu är, men bagetallartat verkar det åsyftas på).Vad är det för sätt isåfall att sjukskriva? Är det rimligt? Är det moraliskt?Det får en läkare bedömma, men jag är skeptisk.

 8. mopsen skriver:

  Inte nog med att vi har namn på dörrarna. I riksdagskatalogen framgår det vilket rum en viss ledamot har.Jag blev besviken över moderaternas försvarspolitik när Mikael Odenberg petades som försvarsminister 2007. Därför lämnade jag partiet efter att ha varit medlem sedan 1979.Under 2008 studerade jag vad SD var och kollade detta mot Säpo. Våren 2009 gick jag med i partiet och bildade en avdelning i Solna-Sundbyberg.Ca 40% av våra aktiva medlemmar i Sundbyberg är själva invandrare. Härav en i kommunfullmäktige (serb) och en kommunrevisor (thailändska).Stellan

 9. A-L: "för mig får ni gärna hänga på Stureplan allihop"En tom retoriska tunna skramlar hos svarslös. 🙂

 10. Hej Stellan, jo jag har noterat ditt namn bland SD:arna. Har du varit med länge? Det var ett polisingripande, det var väl det jag skrev. Det har framgått i artiklarna om detta att han inte är misstänkt för något brott. Det skrev jag i och för sig inte. Det här med skyltarna har jag från flera som arbetar i riksdagen, vet inte om det gäller några av er eller om det har rättats till (orsaken har jag ingen aning om). Missförstå mig inte om vakterna, jag tycker absolut inte att det verkar rimligt att situationen för er är sådan att ni behöver vakter titt och tätt. Om det nu är så.Hoppas det framgick men för mig får ni gärna hänga på Stureplan allihop. Men det är knappast något ställe jag söker mig till heller om jag går ut.

 11. mopsen skriver:

  Hej Anna-Lena! Vi känner varandra från Försvarshögskolan. Jag har alltid upplevt dig som objektiv. Men nu har du lite dålig bakgrundsinfo.Petzäll har inte gripits av polis. Han har omhändertagits enligt LOB och det är juridiskt sett något helt annat.Av SD:s riksdagsledamöter kan det möjligen ha varit 3-4 som vid något tillfälle besökt Stureplan. Majoriteten i riksdagsgruppen har sådan levnadsålder och sådana intressen, att Stureplan framstår som helt ointressant.Jag kan av säkerhetsskäl inte kommentera SD:s personskydd. SÄPO bedömer skyddsbehovet och avsätter erforderliga resurser. Våra namn står på dörrarna till respektive arbetsrum.Relationerna till övriga partier upplever jag som helt problemfria. Vi har olika politiska uppfattningar – det är allt.Stellan BojerudRiksdagsledamot (SD)

Kommentarer är stängda.